Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Ash Bulayev
«Η αλήθεια,» είπα, «είναι ότι πιστεύεις σε κάτι ανώτερο.»
«Η αλήθεια,» είπε εκείνος, «είναι ότι προσπαθώ να πιστεύω.»

Το ΑΩ είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από ένα διήγημα του αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο “Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ”.

Λέω ότι η Βιβλιοθήκη είναι απέραντη. Η Βιβλιοθήκη είναι το Σύμπαν. Ο στόχος: να βρεθεί ένας Οδηγός, ένας χάρτης. Ο χάρτης της Βιβλιοθήκης. Ένας χάρτης του Σύμπαντος. Ο χάρτης της αναζήτησής μας. Ένας χάρτης σου λέει που ήσουν, που βρίσκεσαι, και που πηγαίνεις – κατά κάποιον τρόπο είναι τρεις χρόνοι σε έναν. Εν τέλει, αναζητούμε αυτόν τον συμπαντικό χάρτη.

Το ΑΩ είναι μια παράσταση ζωντανού σινεμά (live-cinema performance). Το κοινό καλείται να ζήσει και τις δυο πλευρές της ιστορίας: τη διαδικασία δημιουργίας και το αποτέλεσμα της. Ενώ δίνεται η ψευδαίσθηση μιας παραδοσιακής δισδιάστατης κινηματογραφικής οθόνης, το κοινό έχει την ευκαιρία να καταδυθεί μέσω μιας τρύπας στον τοίχο και να του επιτραπεί η είσοδος σε μια τρισδιάστατη Βιβλιοθήκη με όλους της τους κατοίκους. Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε κινηματογράφος, ούτε χορός, ούτε θέατρο – αλλά μάλλον μια σύμμιξη των τριών.

Το ΑΩ είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ash Bulayev, συν-ιδρυτή της amorphy.org και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στις 26 Μαρτίου, 2008. Τέσσερις ζωντανοί ερμηνευτές (Αγγελική Στελλάτου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Λένα Κιτσοπούλου και Λαέρτης Μαλκότσης) και 400 κομπάρσοι (μαγνητοσκοπημένοι ερμηνευτές), αναλαμβάνουν να σας οδηγήσουν σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης. Η παράσταση χρησιμοποιεί ζωντανή αναμετάδοση και προ-μαγνητοσκοπημένα βίντεο, 3D animation, ειδικά εφέ, γραφιστικό σχεδισμό και ειδικά σχεδισμένα animation, όλα – ως προς την ανάπτυξη και την υλοποίηση – σε συνεργασία με το Χριστόφορο Μπρέλλη, Art Director της παράστασης. Το έργο χαρακτηρίζεται μουσικά από πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού. Την επιμέλεια των μουσικών ηλεκτρονικών τμημάτων (special effects) υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος. Το σενάριο γράφεται από την Ευγενία Τζιρτζιλάκη, η οποία υπογράφει επίσης και τη δραματουργία, με πρόσθετα κείμενα από τον Ash Bulayev. Το σκηνικό, ή μάλλον το αρχιτεκτονικό περιβάλλον σχεδιάζεται από τη Λιλή Πεζανού, με φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη, κοστούμια απο τον Σωκράτη Σωκράτους, ενώ ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συστημάτων video είναι του Στάθη Χρυσίδη.

Συντελεστές Αναλυτικά:
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων
Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Ash Bulayev (amorphy.org)
*Σε περίπτωση που δεν τυπώνεται το όνομα Ash Bulayev με λατινικούς χαρακτήρες, τυπώνεται με τον παρακάτω τρόπο: Α. Μπουλάγιεφ.

Ερμηνεύουν οι:

Αγγελική Στελλάτου
Κωνσταντίνος Ρήγος
Λένα Κιτσοπούλου
Λαέρτης Μαλκότσης

Art Direction: Χριστόφορος Μπρέλλης
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κυπουργός
Ηχητικός Σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνογραφία: Λιλή Πεζανού
Σχεδιασμός Φωτισμού:Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός Συστημάτων Video:Στάθης Χρυσίδης
Κοστούμια: Σωκράτης Σωκράτους
Σκηνοθεσία και Μοντάζ Video: Μαρία Αθανασοπούλου
Σενάριο: Ευγενία Τζιρτζιλάκη, Ash Bulayev
Δραματουργία: Ευγενία Τζιρτζιλάκη
Μετάφραση: Βασιλική Παππή, Ευγενία Τζιρτζιλάκη
3D Design: Κώστας Γκίκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Νικολάου
Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Μανώλης Σαρδής/PRO4
Σχεδιασμός Επικοινωνίας & Δημόσιες Σχέσεις: Νίκος Αθανασόπουλος/Prologos – Βασίλης Κουτσαβλής/Prologo

Advertisements